kopyalama merkezi hizmetlerimiz (COpy center)

Yazdırma işi gönderdiğiniz zaman, varsayılan olarak yazıcı sürücüsü, gönderdiğiniz dokümanın renkli mi, siyah-beyaz mı olduğunu renk bilgisine bakarak keşfeder. Cihazınız sonrasında hangi toner kartuşlarına ihtiyacı olduğuna karar verir.
Bazen bir doküman, siyah-beyaz görünse bile, renkli bilgi de içerebilir (örneğin, gri alanlar aslında renklerin kombinasyonundan oluşur). Eğer yazıcı sürücünüz dokümanınızın renk bilgisini incelerse, yazdırma işinde dört toner kartuşunu birden kullanacaktır.

Kopyalama & Tarama

Tarayıcı, çeşitli nesneleri (metin, resim, fotoğraf, belgeler) dijital bir formata (daha doğrusu bir resme) dönüştürmenize ve ardından bunları bir bilgisayar cihazının belleğinde saklamanıza izin veren mekanik bir cihazdır. Farklı yansıma seviyeleri, tarayıcının taranan nesnenin dijital bir kopyasını oluşturmasına izin verir. Yalnızca kağıt üzerindeki bir görüntüyü değil aynı zamanda toplu nesneleri bile tarayabilen tarayıcılar vardır. Birkaç tür tarayıcı vardır. Bununla birlikte, en popüler olanları, metin ve grafik belgelerle çalışmanıza izin veren cihazlardır. Tarayıcının özel saydam penceresine (cam) üzerine bilginin bulunduğu bir sayfa yerleştirilir ve yoğun bir kapakla yukarıdan bastırılır. Ardından, taranan görüntüden yansıyan ve yakalanan, tanınan ve dijital bir kopyaya dönüştürülen kağıda bir ışık ışınları akışı gönderilir.

Ozalit Baskı

Ozalit bir baskı tekniği olup, yüzeyi ışığa duyarlı kimyasal bir maddeyle kaplı kağıt üzerine, ışık geçirgenliği olan bir katmana hazırlanmış asıl çizimin (belgenin) kuvvetli bir ışık altında gölge görüntüsünün aktarılması işlemidir. Plan kopyalamada sıklıkla kullanılır.

Ozalit işlemi aydınger kağıdı veya polyester film gibi saydam bir ortamda oluşturulmuş orijinal çizimler (planlar) ile başlar. Saydam kalıp, yüzeyi ışığa duyarlı diazonyum tuzu ve azo boyası karışımıyla kaplanmış ozalit kağıdının üzerine serilir.

Daha sonra üst üste getirilmiş saydam tabaka ve ozalit kağıdı ultraviyole (mor) ışığa maruz bırakılır. Ultraviyole ışık saydam plan üzerinde nokta ve çizgilerin olmadığı boş alanlardan geçerek ozalit kopya üzerinde de boş görünmesi gereken bölgelerdeki diazonyum tuzlarını nötralize eder. Bu aşama tamamlandığında UV ışığın nüfuz edemediği yerlerde tam olarak oluşmamış ham görüntü çok açık sarı veya beyaz çizgi ve noktalar şeklinde görülebilir.

Sonraki aşamada ozalit kopya ve saydam kalıp birbirinden ayrılır ve ozalit kopya son derece alkalin bir ortam olan amonyum hidroksit dumanına (amonyak buharına) maruz bırakılır. Bu alkalin ortamda azo boyası ile gölgede kalan nötrleşmemiş diazonyum tuzu reaksiyona girer. Reaksiyon sonucunda belli belirsiz sarı beyaz hatlar görünür koyu renkli çizgilere dönüşür. Bu koyu renk maviden siyaha kadar çeşitli tonlarda olabilir.

Hizmetlerimiz Hizmetlerimiz Hizmetlerimiz

Fotokopi

Renkli-Renksiz Çıktı

Etiket

Numaratör

Kaşe

Tarama

Rozet

Amerikan Cilt

Broşür

Dergi

Zarf Baskı

Katalog

Açık-Kapalı Kart

Masa Takvimi

Cepli Dosya

El İlanı

Kartvizit

Masa Üstü

Yaka Kartı

Magnet

Menü

Amerikan Menü

Ciltleme

Ofis İçi YÖnlendirme

Uyarı Afiş

Ayraç

Acil Katalog

Antetli Kâğıt

Sohbeti Başlat
Yardıma mı ihtiyacınız var?
Merhaba,
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?